Media

Mikään julkkishan minä en ole, puhumattakaan, että sellaiseksi edes haluaisin (vaikka jossain kaukana menneisyydessä se oli  haaveissa), mutta nimeni ja/tai pärstäni on muutamissa erilaisissa julkaisuissa esiintynyt.

1. Kameran luovutustilaisuus KPO:lla

Keväällä 2010 osallistuin Kainuun Puhelinosuuskunnan (nykyisin Kaisanet) sivustolla kilpailuun ”Kerro varoittava tarinasi miten omat tiedostosi katosivat, ennen kuin hankit Backup IT:n”. Oman kilpailuun lähettämäni tositarinan näet alla.

Viime syksynä (2009) erään virallisen kuukausittaisen Windows-päivityksen jälkeen, tietokoneeni jäi ns. ikuiseen päivityskierteeseen, jossa järjestelmän uudelleen käynnistyksessä tuleekin ilmoitus, ettei päivitys onnistunut ja tietokone käynnistyy taas uudelleen, ja sitten sama jatkuu loputtomasti.

Yritin kaikki mahdolliset tuntemani keinot, automaattisia palautuspisteitä myöten, saadakseni tietokoneen käynnistymään uudelleen, mutta mikään ei auttanut ja ainut mahdollisuuteni oli palauttaa järjestelmä tehdasasetuksiin. Tietokoneessani ei tietenkään ole kuin yksi asema (+palautusosio), joten kyseinen toimenpide jyräsi kaikki entiset tiedostoni bittien taivaaseen.

Edellä mainittu oli viimeinen pisara (tällaista oli aiemminkin tapahtunut), sen jälkeen ei ollut kovin vaikea päätös kävellä lähimpään KPO:n myymälään ja ottaa käyttöön ”Backup IT” -palvelu, jotta samanlainen tiedostojen täystuho ja takaisin saamattomuus ei enää toistuisi.

Kuten yleensä osallistuessani kaikenlaisiin nettikilpailuihin en uskonut mitään voittavani, kunhan vain osallistuin. Sitten 3.8.2010 aamulla (minut herättäen) soi puhelin ja linjan toisessa päässä miesääni ilmoittaa, että olen kyseisessä kilpailussa voittanut pääpalkinnon ja että palkinnon luovutustilaisuus olisi parin päivän kuluttua (5.8.).

Alla oleva kuva on osa KPO:n sivustolta (Backup It – varmistus- ja tallennuspalvelu -osio) 23.10.2010 otettua kuvankaappausta.

kameran_luovutus_050810

2. Ottamani valokuva Elämäntapaliiton julkaisemassa Myötäote-lehdessä

Syksyllä 2010, edesmennyt Elämäntapaliitto valitsi silloisen työnantajani Kajaanin Työttömien yhdistyksen (joka sattuu olemaan myös nykyinen työnantajani, vaikkakin nimi on välillä muuttunut) vuoden yhdistykseksi. Elämäntapaliitolla oli oma lehti/julkaisu nimeltään Myötäote, jonka numeroon 4/2010 oli tulossa juttu työantajastani vuoden yhdistykseksi valinnan vuoksi. Minulle annettiin sitten tehtäväksi ottaa muutamia valokuvia yhdistyksen toimintaan liittyen ja lähettää niistä pari-kolme kappaletta Myötäotteen toimitukseen, jossa lopulliset valinnat julkaistavista kuvasta/kuvista tehtäisiin. Tätä tehtävää hankaloitti se, että kanssatyöntekijäni olivat hieman haluttomia valokuvattavaksi, kun saivat tietää, että kuva olisi tulossa valtakunnalliseen julkaisuun. Lopulta kuitenkin sain kuvat otettua, jättäen henkilöt, jotka kielsivät kuvansa ottamisen, kuvien ulkopuolelle.

Alla näkyy ottamani kuva ja sen ohessa ollut kuvateksti. Kyseisen Myötäote-lehden numeron voit lukea tästä (alunperin julkaisun aikaan ladattu julkaisun maksuton digiversio, tiedostomuoto PDF).

myotaote_kuva

3. Vuolijoen-paikallislehdessä vaalitoimitsijana

Presidentinvaalin ennakkoäänestysten 2012 ja 2018 aikaan yksi ennakkoäänestyspaikka, jossa vaalitoimitsijana toimin oli Vuolijoen koulu.

Vuolijoki on nykyisin osa Kajaania, jossa asun, mutta ennen vuotta 2007 se oli itsenäinen kunta, jossa julkaistiin omaa paikallislehteä eikä tämä muuttunut senkään jälkeen kun yhdistyminen Kajaanin kanssa tapahtui, mikä on ihan loogista sillä Kajaanin ja vuolijoen välillä on kuitenkin reilu 40 kilometriä, joten oma paikallislehti kertoo varmasti oman alueen asioista paremmin kuin Kajaanissa paikallislehti Koti-Kajaani.

Tänne ennakkoäänestyspaikkaan sitten saapui myös eräs Vuolijoki-lehden toimittaja (molempina kertoina), joka siinä sitten otti muutamia kuvia ja keskusteli meidän toimitsijoiden kanssa muutenkin asioista. Vuonna 2012, omalta osaltani lehteen päätyi oma pärstä, nimi ja hyvin lyhyt lainaus. Vuonna 2018, lehteen päätyi nimeni ja kuvani.

19.01.2012 ilmestyneen artikkelin valokopiosta otetun skannauksen voit avata tästä (PDF).
25.01.2018 ilmestyneen artikkelin skannatun version voit avata tästä (PDF)

4. Kainuun Sanomat verkkolehti ja painettu lehti

Vuoden 2018 presidentinvaalin ennakkoäänestyksessä Kajaanin Prismassa vaalitoimitsijana ollessani, kävi Kainuun Sanomien toimittajat paikalla jututtamassa ihmisiä ja ottamassa kuvia lehteen. Tästä johtuen kuvani päätyi sitten Kainuun Sanomien -verkkolehteen (17.1.2018) ja Kainuun Sanomien painettuun lehteen (18.1.2018). Kuvien otto hetkellä olin jakamassa äänestyslippuja äänestyspaikan ovella.

Kuvani Kainuun Sanomien painetussa lehdessä 18.1.2018 (pdf)

Alla kuva Kainuun Sanomien -verkkolehden artikkelista 17.1.2018. 

5. Itseeni liittyvät julkaisut, joissa pärstä ei näy

Alla on pari ilmoitusta paikallislehti Koti-Kajaanista.

eläkeläiset atk-opastus ilmoitus 270515

Tässä 27.5.2015 julkaistussa Kajaanin Eläkeläiset ry:n ilmoituksessa mainittua neuvontaa olin antamassa yhdistyksen jäsenille. Paikalle oli jotain puolisen tusinaa neuvottavaa. Jatkoa seuraa mahdollisesti syksymmällä.

kty_080815

Tässä 8.8.2015 julkaistussa ilmoituksessa minuun jopa viitataan työtittelilläni. Siinä missä Kainuun Eläkeläisten homma on periaatteessa ei työhöni kuuluvaa, vaikka teenkin sitä työnantajani suostumuksella ja jopa työajallani, tämä homma kuuluu ihan työsuhteeni työtehtäviin. Olen siis toistaiseksi aina tiistaisin päivystämässä työnantajaorganisaatioon kuuluvassa ruokalassa ja antamassa atk-opastusta, jos tarvetta löytyy (atk-opastus jäi tauolle syyskuussa 2015).

eläkeläiset atk-opastus ilmoitus 281015

Kajaanin Eläkelaiset ry:n atk-opastukset jatkuivat syyskaudella 2015. Yllä oleva ilmoitus julkaistu 28.10.2015 (ja ensimmäinen opastuskerta syyskaudelle oli päivää aiemmin) ja tällä kertaa siinä viitataan itseeni jopa ihan etunimellä.

elakelaiset_atk_kkes_281115

Syksyn 2015 atk-opastuskerroille mahtui myös tällainen tilaisuus mukaan (ilmoitus julkaistu 28.11.2015).

elakry_atkk16

Kevään 2016 atk-opastusten alkamisesta kertoi tällainen lehtiartikkeli (Koti-Kajaani 23.-24.1.2016).

elakelaiset_atk_kk_070516

Kevään 2016 viimeistä atk-opastuskertaa mainosti tällainen ilmoitus (Koti-Kajaani 7.-8.5.2016), jossa virheellisesti on KTY mainittu, vaikka työni kyseisessä yhdistyksessä päättyi jo maaliskuussa.

6. Omalla nimeläni julkaistut hengentuotteet

Nukke- ja leluyhdistyksen jäsenlehdessä Nukke & Lelu (3/2016) julkaistiin kaksi kirjoittamaani juttua ja juttujen yhteydessä myös aiheeseen liittyneitä ottamiani valokuvia. Alla linkitettynä ovat jutuista saamani vedosversiot.

Nukke- ja leluyhdistyksen jäsenlehdessä Nukke & Lelu (4/2016) julkaistiin yksi kirjoittamani juttu ja jutun yhteydessä myös aiheeseen liittyneitä ottamiani valokuvia. Alla linkitettynä on jutusta saamani vedosversio.

Tönärin Sanomissa (2/2018), joka on klubitalo Tönärin jäsenten tuottama lehti, on pari kirjoittamaani juttua (s. 7 ja 17). Lisäksi tein valtaosan kyseisen lehden numeron taittotyöstä.

Tönärin Sanomissa (1/2020) on yksi kokonaan kirjoittamani juttu (s. 19) ja osittain kirjoittamani juttu (s. 6). Olin myös yksi lehden taittajista.

Klubitalonline (Kesäkuu 2020), joka on kolmen pohjoisimman klubitalon Tönärin, Pönkän ja Roihulan yhteisvoimin toteutettu julkaisu, sisältää yhden kirjoittamani jutun. Kirjoittamani juttu on linkitetty alla. Kiinnostuneet voivat lukea koko lehden täältä (lehden linkitetyssä issuu-versiossa on oman juttuni kohdalla jotain häikkää sattunut asettelussa).

7. Nimi ja/tai pärstä maailmanlaajuisessa mediassa

Power of Grayskull -dokumentin lopputekstit. Kyseisen dokumentin lopputeksteistä voi bongata nimeni, sillä olin yksi dokumentin rahoittajista (dokkari rahoitettiin Kickstarter-joukkorahoituksella). Dokumentin voi katsoa mm. Netflixissä (nimi tulee ruutuun kohdassa 1 h 34 min 21 s eli kun dokkaria on jäljellä 1 min 14 s) ja se kertoo Masters of the Universe -brandin historiasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.