Pannukakku

Tällä ohjeella, joka on alunperin Kotikokki-sivustolta, on valmistettu pannukakkua Kajaanin klubitalolla, jo vuosien ajan. Tätä ohjetta hieman säätäen on myös tehty lettuja ja vohveleita.

2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
8 dl maitoa
100 g sulatettua voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

  1. Sulata rasva ja jätä jäähtymään.
  2. Riko kananmunat kulhoon ja riko niiden rakenne.
  3. Mittaa erilliseen kulhoon jauhot, leivinjauhe ja suola.
  4. Ala lisäämään jauhoseosta kananmunien joukkoon pikkuhiljaa. Kun muna-jauhoseos alkaa olemaan liian paksua, lisää hieman maitoa ja sekoita. Lisää jauhoseosta ja maitoa vuorotellen pikkuhiljaa.
  5. Kun koko jauhoseos on kaytetty, lisää sula rasva ja sekoita.
  6. Lopuksi lisää sokerit ja loppu maito (jos sitä on vielä lisäämättä).
  7. Kaada seos leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteessa n. 20-30 min.