Porkkanapiirakka

Tein tätä 12.7.2023 Kajaanin klubitalolla. Ohje on alunperin Kotikokki-sivustolta.

Pohja:
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl kanelia
2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
n. 6 dl porkkanaraastetta
1 tl pomeranssin kuori
0,5 tl suolaa

Täyte:
200 g tomusokeria
70 g voita tai margariinia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria

Päälle:
Nonparelleja

  1. Sulata rasva ja jätä jäähtymään.
  2. Kuori ja raasta porkkanat.
  3. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon vähän kerrallaan nuolijalla käännellen.
  5. Lisää taikinaan jäähtynyt rasva ja porkkanaraaste.
  6. Levit’ taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175-asteessa 20-30 min.
  7. Sekoita täytteen ainekset tahnaksi ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele päälle nonparelleja.

Huomioita!
Täytteestä tuli hieman paakkuista, joten jatkossa tekisin täytteen kanssa niin, että sulattaisin rasvan ja lisäisin siihen tomusokeria siivilöitynä vähän kerrallaan. Kun seos alkaa mennä liian paksuksi, lisäisin tuorejuuston. Sekoittaisin hyvin ja sitten lisäisin loput sokerit siivilöitynä.

Täytemäärä tuntui hieman pienehköltä. Tämä ei selity sillä, että tuorejuustoa oli 20 g alle alkuperäisessä reseptissä ollut määrä (en viitsinyt ostattaa toista purkkia 20 g vuoksi). Jatkossa ehkä tuplaisin tuorejuuston määrän. Lisäksi appelsiiniaromi tai raastettu appelsiinin kuori saattaisi toimia hyvin täytteessä.

En ole kovin suuri pomeranssin kuoren ystävä, joten olin hieman epäileväinen sen suhteen ja se maistuikin todella voimakkaasti taikinassa, mutta paistamisen jälkeen maku ei ollut enää niin voimakas, vaan pohja maistui okein hyvältä.