Pizzapasteijat

Tein näitä Kajaanin klubitalolla syntymäpäiväni kunniaksi 2023.

Taikina:
5 dl vettä
1 ps kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
715 g vehnäjauhoja (n. 12 dl)
1 tl sokeria
1 tl suolaa

Täyte:
2 prk (á 70 g) Tomaattipyree
1 ps kinkkusuikaleita
2 prk tonnikalaa
1 ps (250 g) juustoraatetta
oreganoa

  1. Sekoita jauhot, suola, sokeri ja kuivahiiva kulhossa.
  2. Lämmitä vesi n. 44-asteiseksi ja kaada jauhoseokseen. Sekoita ja vaivaa taikinaksi.
    • Jos käytät tuorehiivaa, liota hiiva veteen ja kaada jauhoseokseen. Tuorehiivalle riittä aktivoitumiseen alempikin lämpötila (37-astetta), mutta korkeampikaan lämpö ei ole ongelma, kunhan se on alle 50-astetta.
  3. Kun taikina on valmis, anna sen kohota n. 30-45 min (kunnes taikina on kaksinkertaistunut).
  4. Kohottamisen jälkeen, kauli taikina isoksi levyksi ja ota siitä pyöreitä paloja lasilla tai muotilla.
  5. Yhdistä tonnikala, juustoraaste ja kinkkusuikaleet.
  6. Levitä tomaattipyrettä taikinapalojen päälle. Voit halutessasi ohentaa sitä vedellä.
  7. Laita nokare täyteseosta jokaiselle taikinapohjalle. Taita puoliksi ja painele haarukalla reunat kiinni.
  8. Voitele vedellä ja paista 230-asteessa n. 10 min.