Suklaapäällysteiset polkapiparit

Näitä pipareita tein Kajaanin klubitalolle joulukuussa 2022. Tein myös piparien teosta videon Nuorten Ystävien klubitalojen joulukalenteria 2022 varten. Kyseinen video on linkitettynä alla.

Alla on ainemäärät, jos haluaa tehdä suklaan kuorruttamiseen itse, mutta helpommalla pääse, jos ostaa suklaata valmiina kaupasta, sulattaa sen ja temperoi. Suklaamäärät riittävät n. 20 piparin kuorruttamiseen per suklaalaatu.

Piparitaikina:

150g rasva
2 muna
112 g sokeria
3 tl vaniljasokeria
2,25 dl siirappia
1,5 tl neilikkaa
1,5 tl inkivääriä
3 tl kanelia
1,5 tl soodaa
450g jauhoja
suolaa
polkarouhe n. 100 g

Tumma suklaa (300 g):

Kaakaovoi 135 g (45 %)
Kaakaojauhe 60 g (20 %)
Tomusokeri 103,5 g (34,5 %)
Auringonkukkalesitiini 1,5 g (0,5 %)
LorAnn Creme de Menthe -makuöljy 1-1,5 ml (4 pipettiä)

Maitosuklaa (300 g):

Kaakaovoi 120 g (40 %)
Kaakaojauhe 30 g (10 %)
Tomusokeri 88,5 g (29,5 %)
Maitojauhe 60 g (20 %)
Auringonkukkalesitiini 1,5 g (0,5 %)
LorAnn Caramel -makuöljy (5 pipettiä)

Valkoinen suklaa (300 g)

Kaakaovoi 135 g (40 %)
Maitojauhe 60 g (20 %)
Tomusokeri 103,5 g (34,5 %)
Auringonkukkalesitiini 1,5 g (0,5 %)

Ohje:

  1. Mittaa rasva, sokerit, mausteet ja siirappi kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä ja kiehauta. Anna jäähtyä.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää jäähtynyt siirappiseos munien kanssa.
  3. Lisää karkkikeppirouhe taikinaan.
  4. Sekoita jauhot ja sooda keskenään. Lisää taikinaan vähitellen hyvin sekoittaen.
  5. Päällystä valmis taikina tuorekelmulla ja laita jääkaappiin vähintään yön yli.
  6. Seuraavana päivänä, leivo ja paista piparkakut.
  7. Kuorruta jäähtyneet piparkakut sulatetulla suklaalla.