Naistenpäivän mansikkaleivokset

Naistenpäivän mansikkaleivoksia lautasilla kahvitarjoilua odottamassa

Tein näitä Kajaanin klubitalolla naistenpäivän kunniaksi maaliskuussa 2024.

Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

Lisäksi
hieman hienoa sokeria
hieman tomusokeria

Täyte:
100 g voita tai leivontamargariinia
1 kananmuna
250 g tomusokeria
Lorann mansikka-aromia (tai muuta mansikka-aromia)
punaista elintarvikeväriä
50 g valkosuklaata

Päälle:
3,5 dl vispikermaa
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl tomusokeria
Lorann mansikka-aromia (tai muuta mansikka-aromia)
punaista elintarvikeväriä
50 g tummaa suklaata

  1. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti käännellen. Kaada ja levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille.
  2. Paista 200-asteessa n. 10 min. Pohjan paistuessa, ota ja sokeroi leivinpaperiarkki
  3. Kumoa valmis pohja heti uunista ottamisen jälkeen sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi pohjasta. Tomusokeroi sen jälkeen pohja ja rullaa sokeroidun leivinpaperin sisään. Anna rullatun pohjan jäähtyä.
  4. Kun pohja on jäähtynyt valmista täyte. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Riko kananmuna kulhoon ja lisää jäähtynyt rasva. Sekoita hyvin. Lisää tomusokeri muna-rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi. Lisää seokseen punaista elintarvikeväriä ja maksikka-aromia (jos käytät LorAnn aromia, 10 tippaa / 2 pikkupetillistä on riittävä määrä). Sekoita. Rouhi valkosuklaa.
  5. Rullaa jäähtynyt pohja auki ja levitä täyte pohjan päälle. Ripottele rouhittu valkosuklaa tomusokeritäytteen päälle ja rullaa kääretortuksi. Laita torttu kylmään tekeytymään 1-2 tunniksi tai vaikka seuraavaan päivään.
  6. Ennen tarjoilua vatkaa kerma, sokerit, mansikka-aromi ja elintarvikeväri kovaksi vaahdoksi. Rouhi tumma suklaa hienoksi rouheeksi ja sekoita se kermavaahdon sekaan. Ota kääretorttu ja leikkaa se viipaleiksi. Pursota tai levita kermavaahtoa kääretorttuviipaleiden päälle.