Ranskalainen kinkkupiirakka

Tein tätä Kajaanin klubitalolla avoimet ovet -tapahtumaa varten syyskuussa 2023. Resepti on alunperin Yhteishyvä-sivustolta. Alla ainesmäärät on tuplattu alkuperäisestä, jotta saadaan uunipellillinen piirakkaa, kun alkuperäinen resepti oli piirakkavuoallinen.

Pohja
200 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
6 rlk (n. 1 dl) kylmää vettä

Täyte
300 g palvi- tai muuta kinkkua
400 g juustoraastetta
2 prk (á 120 g) smetanaa
2 dl kermaa
6 kananmunaa
mustapippuria
1 dl hienonnettua persiljaa

  1. Nypi rasva ja jauhot, joihin on lisätty suola, murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää vesi rasva-jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinamassaksi. Älä vaivaa taikinaa.
  3. Levitä taikina leivinpaperoidullle uunipellille.
  4. Sekoita kinkku ja juustoraaste. Levitä seos taikinapohjan päälle.
  5. Sekoita kerma, smetana, kananmunat ja mustapippuri. Kaada seos piirakan päälle.
  6. Ripottele hienonnettu persilja piirakan päälle.
  7. Paista 200-asteessa, uunin alatasolla, kunnes tayte on hyytynyt ja piirakka saanut kauniin värin (n. 30 min).