Appelsiini-kinuskiruudut

Tein näitä valmistujaisjuhliini Kajaanin klubitalolla heinäkuussa 2023. Resepti on vegaaninen ja gluteeniton.

Pohja:
3 dl Semper Fin Mix -jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl appelsiinitäysmehua
0,5 dl (50 g) sulatettua (kasvipohjaista) margariinia

Päällinen:
2,5 dl Fazer Aito Vispi
2 dl sokeria
0,5 dl tummaa siirappia
50 g (kasvipohjaista) margariinia
0,5 ml suolaa
Vanilja-aromia

  1. Sekoita kuivat aineet. Lisää sula rasva ja applesiinimehu. Sekoita.
  2. Levitetään taikina leivinpaperoituun 20×20 vuokaan.
  3. Paistetaan 225-asteessa n. 8 min.
  4. Paistamisen jälkeen, annetaan jäähtyä kunnolla.
  5. Valmistetaan kinuski.
    • Mittaa aineet kattilaan ja keitä kunnes seos on 109-asteista.
  6. Kaada ja levitä hieman jäähtynyt kinuski pohjan päälle.
  7. Anna kinuskin jäähtyä huoneen lämpöiseksi ja laita piirakka sen jälkeen jääkaappiin, jotta kinuski jähmettyy kunnolla.

Huomio!
Pohja on aika murustuvaa, eikä meinaa kunnolla pysyä kasassa. Tämä ohje saattaisi toimia paremmin muffinsseina.