Hanna-tädin kakut (pikkuleivät)

Tein näitä Kajaanin klubitalolla syyskuussa 2023. Resepti on alunperin Isoäidin reseptillä -sivustolta. Tein puolet pikkuleivistä perinteisiksi kekomallisiksi ja puolet painelin haarukalla.

Taikina
200 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1,5 dl kermaa
5 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

  1. Vaahdota rasva ja sokerit.
  2. Lisää kerma. Sekoita hyvin.
  3. Mittaa jauhot ja leivinjauhe astiaa ja siivilöi taikinaan vähän kerrallaan. Sekoita hyvin.
  4. Tuorekelmuta valmis taikina ja laita se jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
  5. Tee taikinasta tankoja, jotka leikkaat paloiksi. Pyörittele palat palloiksi.
  6. Laita pallot leivinpaperoidulle uunipellille. Voit paistaa pallot sellaisenaan, jolloin pikkuleivistä tulee perinteisiä kekomallisia. Voit myös halutessasi painella pikkuleivät haarukalla.
  7. Paista pikkuleivät 175-asteessa.