Vihreät kuulat -boston

Tein tätä Kajaanin klubitalolaisille jäsenyyteni 6v-päivän kunniaksi helmikuussa 2024.


Tämä ohje on munaton. Saat siitä täysin vegaanisen, jos jätät maitojauheen pois ja käytät kasvipohjaista margariinia. Nesteenä voi käyttää myös kaura-,riisi-tai soijajuomaa. Täytteen marmeladi on valmistajan mukaan täysin vegaani tuote.

Scald
77 g vehnäjauhoja
100 g vettä

Taikina
190 g vettä
100 g voita tai margariinia
308 g vehnäjauhoja
1 pss (11 g) kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
3 rkl maitojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
Scald

Täyte
1 prk (200 g) Fazer Vihreat kuulat -marmeladia

Lisäksi tarvitset
Irtopohjavuoka
hieman rasvaa
korppujauhoja

Ohje
1. Tee scald. Mittaa jauhot ja vesi kattilaan. Kuumenna seosta hämmentäen sitä, kunnes se siitä tulee geelimäistä. Peitä kelmulla ja anna jäähtyä vähintään 1 tunti. (scald parantaa pullan säilyvyyttä. Voit halutessasi jättää tämän vaiheen pois, jolloin taikinan nestemääränä käytetään 250 g / 2,5 dl ja jauhojen määränä 385 g / n. 6,5 dl).
2. Nypi rasva ja kolmannes jauhoista.
3. Lisää maitojauhe (jos teet taikinan purkkimaitoon tai pelkkään veteen, ei maitojauhetta tarvita), kuivahiiva (jos käytät tuorehiivaa se liuotetaan lämmitettyyn nesteeseen), suola ja vaniljasokeri. Sekoita.
4. Lämmitä neste (n. 44-asteeseen, jos käytät kuivahiivaa tai 38-asteiseksi jos käytät tuorehiivaa) ja lisää se taikinaan. Lisää taikinaan myös jäähtynyt scald ja sokeri. Sekoita hyvin.
5. Lisää lopuksi jauhot. Sekoita jauhot taikinaan ja vaivaa taikina hyvin. Taikina on valmis, kun se irtoaa kulhon reunoista.
6. Kohota taikinaa vedottomassa paikassa 30-45 min.
7. Taikinan kohottua vaivaa taikinaa hieman ja kauli se isoksi nelikulmaiseksi levyksi. Levitä marmeladi levylle ja rullaa levy. Leikkaa levy n. 5 cm paloiksi.
8. Voitele ja korppujauhoja irtopohjavuoka. Asettele pullapalat vihreä spiraalipinta ylöspäin vuokaan tasaisin välein. Anna kohota vedottomassa paikassa.
9. Voitele pullat vedellä ja ripottele päälle raesokeria.
10. Paista uunin alatasolla 200-asteessa n. 30 min.