Mokkapalat (paksu, iso pellillinen)

hdr

Tein mokkapaloja tällä reseptillä Kajaanin klubitalolla syyskuussa 2023. Resptin alkuperä on todennäköisesti joltain reseptisivustolta, mutta tarkemmin en tiedä, sillä sain tämän reseptin ainesosat, ilman valmistusohjeita, käsinkirjoitettuna.

Pohja
6 kananmunaa
4,5 dl sokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
0,75 dl leivontakaakaojauhetta
0,5 dl kahvia
1,75 dl maitoa
300 g voita tai margariinia
ripaus suolaa

Päällinen/kuorrutus
8 dl tomusokeria
4 rkl leivontakaakaojauhetta
4 tl vaniljasokeria
200 g voita tai margariinia
1 dl kahvia

Koristelu
nonparelleja

  1. Laita uuni lämpiämään 175-asteeseen.
  2. Sulata rasva ja anna jäähtyä.
  3. Vatkaa munat ja sokerit vahvaksi vaahdoksi.
  4. Lisää kahvi, maito ja jäähtynyt rasva muna-sokerivaahtoon, sekoita varovasti nuolijalla.
  5. Mittaa kuivat aineet kulhoon/astiaan ja siivilöi ne vähän kerrallaan taikinaan varovasti nuolijalla käännellen.
  6. Kaada ja levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista kunnes kypsä.
  7. Anna pohjan jäähtyä ja tee sillä aikaa kuorrutus.
    • Sulata rasva ja anna jäähtyä.
    • Siivilöi suorrutuksen kuivat aineet kulhoon ja sekoita.
    • Lisää kahvi ja ja sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi massaksi.
    • Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle.
    • Ripottele päälle nonparellejä
  8. Leikkaamista helpottaa ja saat siistimpiä paloja, kun laitat mokkapalan hetkeksi kylmään/viileään.