Maustekakku

Tein tätä Kajaanin klubitalolla maaliskuussa 2023.

Taikina
250 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
0,25 tl suolaa

  1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Jos käytät silikonivuokaa tätä ei tarvitse tehdä.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit.
  3. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin sekoittaen.
  4. Sekoita jauhot, leivinjauhe, mausteet ja suola. Lisää jauhoseos taikinaan vähän kerrallaan, hyvin sekoittaen.
  5. Lusikoi taikina kakkuvuokaan. Jos paistat kakun esilämmitetyssä uunissa, painele kakun pintaa hieman alemmaksi vuoan sisemmän puolikkaan kohdalta (sisäreunan ja kakun keskikohdan välinen alue), jotta pohjasta tulee paistettaessa tasaisempi.
  6. Paista 175-asteessa noin tunti. Varmista kypsyys kakku- tai cocktail-tikulla.
  7. Nosta kypsä kakku uunista ja kumoa lautaselle, kun kakku on hieman jäähtynyt. Kumoamisen jälkeen, anna jäähtyä kokonaan (tai nauti lämpimänä).