Rahka-omenapiirakka

Tämä ei ole ehkä, niin nostalginen resepti, kuin monet muut tässä sivuston osiossa, mutta tämä resepti oli itselläni ahkerassa käytössä vuosituhannen alkuvuosina.

Pohja:
75 g voita
1/2 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 dl kevytkermaa tai maitoa
1 muna
1 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
2 rkl vaniljasokeria

Päälle:
2 omenaa
sokeria
kanelia

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon muna hyvin vatkaten ja lopuksi kuivat aineet. Taputtele taikina pyöreän, voidellun piirasvuoan pohjalle (halkaisija 26 cm)ja reunoille. Yhdistä täytteen ainekset. Kaada täyte vuokaan. Poista omenista siemenkodat ja lohko omenat. Lado omenat täytteeseen. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista 225-asteessa 25 minuuttia.

Yllä olevasta ohjeesta poiketen, itse teen taikinan hieman isompana, jotta saan hieman taikinaa ripoteltua myös piirakan päälle. Lisäksi lohkomisen sijaan pilkon omenat pieniksi paloiksi.