
Tein näitä kotona helmikuussa 2025.
Perunamuusi
* 900 g kuorittuja jauhoisia perunoita (n. 1 kg kuorimattomia)
* 2 l vettä
* 2 tl suolaa
* Loraus kermaa/maitoa
Rieskataikina
* Perunamuusi
* 3 kananmunaa
* n. 3 dl vehnäjauhoja
(* 1,5 tl tl leivinjauhetta)
- Kuori ja lohko perunat kattilaan. Lisää vesi ja suola. Keitä kunnes perunat ovat pehmeitä / hajoamispisteessä.
- Muusaa perunat ja lisää nestettä saavuttaaksesi haluamasi koostumuksen. Vispaa sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella, jotta muusista tulee täysin sileää.
- Jos haluat rieskoihin sattumia, ei vatkainta tai sauvasekoitinta tarvita.
- Anna muusin jäähtyä hieman.
- Laita uuni lämpiämään 230-asteeseen.
- Lisää munat ja sekoita.
- Lisää jauhot (ja leivinjauhe, jos haluat sitä käyttää). Sekoita.
- Lusikoi taikinasta nokareita leivinpaperoidulle pellille. Ripottele nokareiden päälle jauhoja. Taputtele nokareet rieskoiksi ja pistele pinta haarukalla.
- Paista rieskoja, kunnes pintaan tulee ruskeita pilkkuja.
Viimeisimmät kommentit