Perunarieskat

Tein näitä kotona helmikuussa 2025.

Perunamuusi
* 900 g kuorittuja jauhoisia perunoita (n. 1 kg kuorimattomia)
* 2 l vettä
* 2 tl suolaa
* Loraus kermaa/maitoa

Rieskataikina
* Perunamuusi
* 3 kananmunaa
* n. 3 dl vehnäjauhoja
(* 1,5 tl tl leivinjauhetta)

  1. Kuori ja lohko perunat kattilaan. Lisää vesi ja suola. Keitä kunnes perunat ovat pehmeitä / hajoamispisteessä.
  2. Muusaa perunat ja lisää nestettä saavuttaaksesi haluamasi koostumuksen. Vispaa sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella, jotta muusista tulee täysin sileää.
    • Jos haluat rieskoihin sattumia, ei vatkainta tai sauvasekoitinta tarvita.
  3. Anna muusin jäähtyä hieman.
  4. Laita uuni lämpiämään 230-asteeseen.
  5. Lisää munat ja sekoita.
  6. Lisää jauhot (ja leivinjauhe, jos haluat sitä käyttää). Sekoita.
  7. Lusikoi taikinasta nokareita leivinpaperoidulle pellille. Ripottele nokareiden päälle jauhoja. Taputtele nokareet rieskoiksi ja pistele pinta haarukalla.
  8. Paista rieskoja, kunnes pintaan tulee ruskeita pilkkuja.