Lokakuun lopulla 2022 lähestyvä joulu sai minut ideoimaan ja kokeilemaan tällaista makeisreseptiä.
2 dl kermaa
0,5 dl (paahdettua) sokeria
0,5 dl glukoosisiirappia
1 dl tummaa siirappia
2 ml inkivääria
2 ml neilikkaa
1 tl kanelia
50 g voita/margariinia
200 g – 300 g suklaata
- Valmistele vuoka tai muu astia, johon kaadat valmiin seoksen jäähtymään. Itse käytin 23×23 cm -kokoista uunivuokaa.
- Laita kaikki aineet, suklaata lukuun ottamatta, kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä kunnes seos on n. 131-asteista.
- Kaada seos valmistelemaasi astiaan.
- Anna jäähtyä ja leikkaa toffee haluamasi kokoisiksi paloiksi.
- Sulata suklaa ja temperoi se.
- Temperointi tapahtuu laskemalla suklaan lämpötila 26-asteeseen, sitä koko ajan sekoittaen. Tämän jälkeen suklaan lämpötila nostetaan 31-asteiseksi.
- Kasta toffeepalat sulaan suklaaseen ja aseta päällystetyt toffeepalat leivinpaperoidulle pellille. Anna suklaan jähmettyä.
Itse valmistin suklaan alla olevalla koostumuksella:
80 g kaakaovoita
20 g kaakaojauhetta
70 g tomusokeria
30 g maitojauhetta
Viimeisimmät kommentit