Tämä resepti on tätä kirjoitettaessa tuorein kokeiluni ja tuotokseni.
Kakkutaikina:
200 g voita/margariinia
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
0,5 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
200 – 300 g suklaata
1 – 1,5 ml LorAnn Creme de Menthe -makuöljyä
- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Jos käytät silikonivuokaa tätä ei tarvitse tehdä.
- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit.
- Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin sekoittaen.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan vähän kerrallaan, hyvin sekoittaen.
- Sulata suklaa. Lisää ja sekoita sulaan suklaaseen makuöljy, jos käytät sitä.
(Huomio! Itse käytin reseptissä kotitekoista suklaata, jossa on käytetty lesitiiniä ja jonka kaakaovoipitoisuus on 40%. Käytetty makuöljy aiheuttaa valmistajan mukaan suklaassa jähmettymistä ja edellä mainitutu seikat osaltaa ehkäisevät sitä, eikä itselläni jähmettymistä tapahtunut.) - Kaada suklaaseos taikinan päälle ja sekoita hieman, varovaisesti.
- Lusikoi taikinaseos vuokaan.
- Aseta uunin lämpötilaksi 170-astetta ja laita kakku uunin alatasolle paistumaan. Kun kakun laittaa paistumaan ”kylmään uuniin” se paistuu ja kohoaa tasaisemmin. Paistoaika on n. 1 tunti.
- Nosta kypsä kakku uunista ja kumoa lautaselle, kun kakku on hieman jäähtynyt. Kumoamisen jälkeen, anna jäähtyä kokonaan (tai nauti lämpimänä).
Viimeisimmät kommentit