Piimäpullat

Piimäpullia

Tein näitä Kajaanin klubitalolla maaliskuussa 2024. Alkuperäinen resepti on Vaahteramäki-blogista.

Taikina:
2 kananmunaa
1,5 lasia piimää (3 dl)
1,5 lasia sokeria (3 dl)
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
250 g voita tai margariinia
n. 7 lasia vehnäjauhoja (n. 14 dl)
2 tl ruokasoodaa

  1. Sulata rasva ja anna jäähtyä hetki.
  2. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki.
  3. Lisää jäähtynyt sula rasva munien joukkoon. Sekoita.
  4. Lisää taikinaan piimä. Sekoita.
  5. Lisää sokerit taikinaan. Sekoita.
  6. Lisää taikinaan suola. Sekoita.
  7. Yhdistä vehnäjauhot ja ruokasooda astiassa. Lisää jauhoseos siivilöiden taikinaan vähän kerrallaan.
  8. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa se 20 osaan. Leivo paloista pullia.
  9. Paista leivinpaperoidulla pellillä 180-asteessa* kunnes pullat ovat kullanruskeita. (* alkuperäisessä ohjeessa oli 200-astetta, mutta itsellä ko. lämmössä pullat paistuivat liian nopeasti ja jäivät sisältä osittain raa’aksi).