Suklaaleivät

Tämä pikkuleipäohje on peräisin teoksesta ”Joka kodin keittokirja” (1975). Tämä resepti oli erittäin suosittu perheessämme 1990-luvulla, jolloin minä ja veljeni leivoimme näitä aika usein (yleensä sunnuntai-aamupäivisin, kun vanhempamme tykkäsivät nukkua pitkään).

Taikina:
200 g voita tai margariinia
150 g sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
2 rkl leivontakaakaota
1 tl leivinjauhetta
350 g vehnäjauhoja

Voitelu:
1 muna

Voi vatkataan sokerin kanssa vaahdoksi, muna lisätään seosta hyvin vatkaten. Muut ainekset lisätään ja taikina saa kylmässä kovettua. Tämän jälkeen taikina kaaviloidaan ja siitä otetaan muotilla kakkuja, jotka voidellaan. Pinnalle voi ripotella sokeria tai mantelia. Paista 180-asteessa.