Mokkaruutu

Mokkaruutu (aka mokkapalat äitini tapaan) on resepti, joka juontaa juurensa 70- ja 80-lukujen taitteeseen, jolloin äitini opiskeli kotitalouskoulussa. En tiedä (enkä voi enää kysyäkään), että onko tämä resepti äitini itse versioma variaatio mokkapaloista, vai onko kyseessä resepti, jonka äitini vain kirjoitti itselleen ylös kotitalouskoulussa olleessaan. Joka tapauksessa tällä reseptillä tätä leivonnaista on perheessämme valmistettu jo n. 40 vuoden ajan. Alunperin luulin reseptin olevan peräisin mummoltani (äidin aiti), mutta kysyessäni häneltä asiasta, hän kertoi mistä se on alunperin peräisin.

Pohja:
2 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 rkl leivontakaakaota
1,5 dl maitoa
150g voita

Päällys:
3,5 dl tomusokeria
4 rkl sulatettua voita
1 rkl leivontakaakaojauhe
2 tl vaniljasokeria
2-4 rkl kahvia

Pinnalle:
Kookoshiutaleita tai nomparelleja

  • Munat sokeri vatkataan
  • Sulatettu voi ja maito lisätään
  • Viimeiseksi jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe
  • Paistetaan 175-asteessa noin 10-15 minuuttia leivinpaperisella uunipellillä
  • Jäähtyneen kakun/pohjan päälle levitetään päällysseos, joka sekoitetaan yllä olevista aineista

Huomio. Itse teen päällyksen yleensä 1-2 kertaisena. Lisäksi levitän ohjeesta poiketen päällyksen kuuman pohjan päälle, jolloin täytteen pinnasta tulee täysin tasainen, mutta jos haluat päällykseen vähän tekstuuria, tee ohjeen mukaan ja levitä päällys jäähtyneen pohjan päälle.