Vanilja-toffee juustokakku

Tämän juustokakun leivoin Kajaanin klubitalolla syntymäpäiväkseni vuonna 2021.

Pohja:
100 g sulatettua voita tai margariinia
200 – 250 g Domino-keksejä

Täyte:
400 g vaniljatuorejuusto
4 kpl liivatelehteä
2 dl vispikermaa
0,5 sitruunan mehu tai 0,5 dl vettä

Toffeekiille:
3 kpl liivatelehteä
2 dl kylmää vettä
100 g kinuskikastiketta

Valmistus:

  1. Murskaa keksit ja laita kulhoon. Sulata voi ja lisää keksimuruihin. Sekoita.
    Päällystä leivinpaperilla irtopohjavuoan pohja ja vuoraa reunat kakkumuovilla (onnistuu ilman kakkumuoviakin). Levitä keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle. Laita vuoka sen jälkeen kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan (n. 5 min). Notkista tuorejuusto. Vatkaa kuohukerma kovaksi vaahdoksi. Yhdistä tuorejuusto ja kermavaahto nostellen. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne 0,5 dl kiehuvaa vettä. Lisää liivateneste sen jälkeen tuorejuusto-kermavaahtoseokseen. Ota vuoka kylmästä ja kaada täyte pohjan päälle. Laita kakku pakastimeen kiilteen valmistuksen ajaksi.
  3. Liota kiilteen liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Kaada vesi ja toffeeekastike pieneen kattilaan. Kuumenna kunnes seos on tasainen. Purista ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä ja sekoita kastikkeen joukkoon. Jäähdytä kiilleos n. 35-asteeseen. Ota kakku pois pakastimesta ja kaada jäähtynyt kiille kakun päälle. Laita kakku takaisin pakastimeen n. 10 minuutiksi. Siirrä sen jälkeen kakku jääkaappiin ja anna tekeytyä min. 4 tuntia.