Piparijuustokakku glögikiilteellä

Tämän juustokakun tein Kajaanin klubitalon joulujuhlaan vuonna 2021.

Pohja:
* 250 g piparkakkuja
* 100 g voita tai margariinia

Täyte:
* 50 g piparkakuja murskattuna
* 5 liivatelehteä
* 2 prk vaniljatuorejuustoa
* 2 prk (200g/kpl) Piparkakkurahkaa
* 3 rkl vettä
* ripaus kanelia
* ripaus inkiväärijauhetta
* ripaus neilikkaa

Kiille:
* 5 dl glögiä
* 5 liivatelehteä

1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Lisää reunakalvo, jos käytät sellaista. Murskaa/hienonna piparkakut pohjaa varten. Sulata rasva ja sekoita piparimuruihin. Levitä seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja laita vuoka jääkaappiin jähmettymään.

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa/hienonna piparit täytettä varten. Lisää rahka piparimuruihin. Vaahdota kerma ja lisää kermavaahto rahka-pipariseokseen. Voit halutessasi lisätä seokseen ripauksen kanelia, inkivääriä ja neilikkaa. Kuumenna vesi. Ota lionneet liivatteet, purista niistä ylimääräinen vesi pois ja liota liivatteet kuumaan veteen. Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen rahka-pipari-kerma -seokseen. Ota vuoka jääkaapista ja kaada täyte pohjan päälle. Tasoita mahdollisimman tasaiseksi. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli.

3. Kiille: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Keitä glögi ja lisää pehmenneet liivatteet kuumaan glögiin. Anna seoksen jäähtyä hieman, ennen kuin kaadat sen kakun päälle. Anna hyytyä vähintään 2 tuntia.