Jonin minttuinen tiikerikakku

Tämä resepti on tätä kirjoitettaessa tuorein kokeiluni ja tuotokseni.

Kakkutaikina:
200 g voita/margariinia
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
0,5 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

200 – 300 g suklaata
1 – 1,5 ml LorAnn Creme de Menthe -makuöljyä

  1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Jos käytät silikonivuokaa tätä ei tarvitse tehdä.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit.
  3. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin sekoittaen.
  4. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan vähän kerrallaan, hyvin sekoittaen.
  5. Sulata suklaa. Lisää ja sekoita sulaan suklaaseen makuöljy, jos käytät sitä.
    (Huomio! Itse käytin reseptissä kotitekoista suklaata, jossa on käytetty lesitiiniä ja jonka kaakaovoipitoisuus on 40%. Käytetty makuöljy aiheuttaa valmistajan mukaan suklaassa jähmettymistä ja edellä mainitutu seikat osaltaa ehkäisevät sitä, eikä itselläni jähmettymistä tapahtunut.)
  6. Kaada suklaaseos taikinan päälle ja sekoita hieman, varovaisesti.
  7. Lusikoi taikinaseos vuokaan.
  8. Aseta uunin lämpötilaksi 170-astetta ja laita kakku uunin alatasolle paistumaan. Kun kakun laittaa paistumaan ”kylmään uuniin” se paistuu ja kohoaa tasaisemmin. Paistoaika on n. 1 tunti.
  9. Nosta kypsä kakku uunista ja kumoa lautaselle, kun kakku on hieman jäähtynyt. Kumoamisen jälkeen, anna jäähtyä kokonaan (tai nauti lämpimänä).